Bouwheer
Obumex nv


Architect
Govaert & Vanhoutte


Studiebureau
Cobe


Locatie
Staden


Periode
2011

Obumex

Het nieuwe volume is een natuurlijke uitbreiding van de enorme bestaande gebouwen. Belangrijkste materialen zijn beton en veel glas, waardoor een openheid ontstaat, waar het interieur naadloos naar buiten overloopt. Het beton begeleidt de bezoekers naar buiten, en vormt ook een neutrale achtergrond voor het meubilair. Wanneer je door de showroom loopt, voelt het zich bijna als buitenruimte. Dit uiterlijke gevoel wordt ook versterkt door het zwembad, dat over de volledige lengte van het gebouw en rond het grote omliggende L-vormige terras ligt. Een van de uitdagingen in dit project was het creëren van een overgang tussen het bestaande solide bedrijfsgebouw en de lagere kantoorzone in de richting van de showroom. Om deze reden heeft de showroom een niet-dominant, horizontaal karakter met een zekere mate van ‘vloeibaarheid’.