Bouwheer
De Zilvertorens nv


Architect
EL Architects cvba


Studiebureau
Dexco nv


Locatie
Poperinge


Periode
2012-2013

Residentie Zilvertoren Poperinge

Furnibo bouwde in Poperinge 48 nieuwe erkende assistentiewoningen verdeeld over 3 gebouwen. Het project is gelegen in de Nijverheidsstraat, naast het station en op wandelafstand van het centrum. Bij elke assistentiewoning hoort een eigen autostaanplaats en een garagebox. Bovendien zijn er ruime fietsenstallingen met oplaadpunten voor elektrische fietsen en/of rolwagens. De 48 instapklare kwaliteitsflats zijn exclusief ontworpen voor senioren-bewoners, voorzien van alle wooncomfort.

Furnibo is hier aangesteld als hoofdaannemer ruwbouw, afwerking, technieken, buitenaanleg en klantenbegeleiding. Alle loten met bijhorende coördinatie van grond- en funderingswerken tot schilderwerken en oplevering met de verschillende appartement-eigenaars vallen onder de verantwoordelijkheid van Bouwbedrijf Furnibo.

De grond- en funderingswerken, de beton- en metselwerken zijn uitgevoerd door eigen mensen binnen het bedrijf. De loten buitenschrijnwerk, dakwerken en alle afwerkingsloten en loten technieken zijn uitgevoerd door onze vaste kwalitatieve onderaannemers. Dit alles wordt gecoördineerd door eigen project- en werfleiders binnen het bedrijf.

Daarnaast valt de klantenbegeleiding (begeleiding van de verschillende kopers van appartementen) onder de verantwoordelijkheid van Furnibo. Hiermee gekoppeld alle besprekingen van wijzigingen en meerwerken, opleveringen met de kopers, … worden door ons uitgevoerd en gecoördineerd.