Bouwheer
Castiglione A3 + A5


Architect
Govaert & Vanhoutte


Studiebureau
Stedec - Dexco nv


Locatie
De Panne


Periode
2014

Residentie Skyfall

Residentie Skyfall is samengesteld uit 8 nieuwbouw appartementen met 2 of 3 slaapkamers, over 2 verdiepingen, met woonoppervlaktes tussen de 110 en 150m². Ondergronds zijn 13 bergingen en garages beschikbaar. Het project is gelegen op wandelafstand van het commercieel centrum, de zee en het natuurreservaat "De Westhoek" en het "Calmeynbos".

De moderne en strakke architectuur is naar de hand van architect Govaert & Vanhoutte. Bij aankomst op het project is de zichtbetonwand in combinatie met de hardhouten gevelbekleding het eerste indrukwekkende zicht. De hoge gesloten zichtbetonwand verbergt 8 wooneenheden waar heel wat aandacht is uitgegaan naar lichtinval, hoogwaardige materiaalkeuzes en grote zuidgerichte terrassen.  

Doorheen het project is zichtbeton het steeds terugkerende materiaal, zowel voor de terrasfronten, als de toegangshall naar de appartementen. Bovendien werd aandacht besteed aan de traditioneel ter plaatse gestorte beton op kelderniveau, zodoende ook hier de beton als zichtbaar blijvend gegeven te kunnen behouden.