Bouwheer
De Zilvertorens nv


Architect
EL Architects cvba


Studiebureau
Dexco nv


Locatie
Kuurne


Periode
2015-2016

Residentie Zilvertorens Kuurne

Furnibo bouwde in Kuurne 48 nieuwe erkende assistentiewoningen, Seniorcity. Het project is gelegen aan de Vlaskouter in het centrum van de gemeente, waardoor heel wat handelszaken makkelijk te voet bereikbaar zijn. Ook openbaar vervoer en alle uitvalswegen zijn vlakbij. En toch kijkt u vanop uw terras uit over het groen. Zo geniet u in alle rust van uw vrije tijd. Bij elke assistentiewoning hoort ook een eigen parkeerplaats: een overdekte staanplaats of een garagebox. Verder is er een ruime fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen en/of rolstoelen.
Bewoners van een assistentiewoning in Seniorcity Kuurne leven zelfstandig, in alle vrijheid en comfort. Maar mocht het nodig zijn, dan kunnen ze een beroep doen op een brede waaier aan diensten zoals  boodschappenservice, poets- of strijkhulp, thuisverpleging, maaltijden aan huis, een SOS-service, ….
De beheersinstantie “Solidariteit voor het Gezin” is voor de bewoner het eerste aanspreekpunt die hun specifieke behoeften opvolgt en het servicepakket indien nodig aanpast. Naast deze uitgebreide zorg- en dienstverlening voorziet de beheerder waar nodig ook in nood- en overbruggingszorg. Voor een babbel of een leuke activiteit kunnen bewoners terecht in de gemeenschapsruimte op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw. Van sociaal isolement is er dus allerminst sprake.

Bouwbedrijf Furnibo werd aangesteld als hoofdaannemer ruwbouw, afwerking, technieken, buitenaanleg en klantenbegeleiding. Alle loten met bijhorende coördinatie van grond- en funderingswerken tot schilderwerken en oplevering met de verschillende appartement-eigenaars vielen onder de verantwoordelijkheid van Bouwbedrijf Furnibo. 
De klantenbegeleiding (begeleiding van de verschillende kopers van appartementen) valt ook onder de verantwoordelijkheid van Bouwbedrijf Furnibo. Hiermee gekoppeld alle besprekingen van wijzigingen en meerwerken, opleveringen met de kopers, … worden door Bouwbedrijf Furnibo uitgevoerd en gecoördineerd.