Bouwheer
THV Het Vrije


Architect
Sileghem & Partners


Studiebureau
Cobe


Locatie
Harelbeke


Periode
2018

'Het Vrije' Harelbeke

De markt van Harelbeke ondergaat een grondige transformatie. Binnenkort vertoeft u hier op een aangename plek aan de boorden van de Leie. Het nieuwe woon- en winkelproject genaamd  "Het Vrije" maakt deel uit van een grondige stadsvernieuwing. De naam verwijst naar de omgeving rond de Sint-Salvatorkerk. De geestelijken die er vroeger leefden, hoefden geen verantwoording af te leggen aan het bisdom, enkel aan de paus zelf. Ze waren dus ‘vrij’.

'Het Vrije' is het resultaat van een publieke-private samenwerking tussen de Stad Harelbeke en ontwikkelaar Immogra. Aan het nieuwe marktplein komen tal van winkels en horecazaken, een ruime parkeergelegenheid, appartementen en assistentiewoningen. De markt van Harelbeke krijgt hiermee een nieuw gezicht. Voor wie houdt van dynamiek is deze locatie, pal in het centrum van de stad, de ideale plaats.

Furnibo bouwt het totale project ‘Het Vrije’ waaronder een ondergrondse parkeergarage van zo’n 5 000 m² en legt ook de volledige bovenbouw van het plein aan. Op de site bouwen we tevens 4 woongebouwen waarbij ieder gebouw zijn eigen specifieke uitstraling en karakter heeft.