Bouwheer
Stad Ronse


Architect
BEEL Architecten


Studiebureau
Mouton - Ingenium - Buro De Fonceka


Locatie
Ronse


Periode
2025 - 2026

Administratief Centrum Ronse

De bouw van het nieuw administratief centrum (NAC) op de Grote Markt in Ronse wordt een feit! Het contract van dit D&B project werd vorige week ondertekend na een intens ontwerpproces. 

In de loop van december wordt er gestart met de opmaak van het dossier voor de omgevingsvergunning. Samen met de stad Ronse hopen we met het ganse team uiteraard op een vlotte vergunnings- en realisatiefase.

Het huidige stadhuis (gedateerd van 1953) wordt gerenoveerd en verduurzaamd. In de aangrenzende nieuwbouw kunnen Ronsenaars een dienstenplein met doorzicht naar de nieuwe binnentuin terugvinden. Er is ook een polyvalante zaal, een cafetaria, burelen voor burgemeester en schepenen en een ondergrondse fietsenparking aanwezig. De nieuwe raadzaal op de bovenste verdieping biedt een fraai uitzicht op de Grote Markt. 

Bovendien staan milieu en duurzaamheid centraal. Het NAC zal vrijwel energieneutraal zijn en zal geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Het binnengebied wordt verregaand onthard en vergroend om een klimaat-robuuste stadstuin te creƫren.