Wintercircus in Gent opent voor groot publiek!

Wat voorheen een bruisend circus was en later dienstdeed als autogarage, is nu een veelzijdige ontmoetingsplek: het Wintercircus in Gent opende recent zijn deuren voor publiek! Je vindt er verschillende eetgelegenheden, een bakker, concertzaal, auditorium, en meer.

Wij als aannemer blikken met veel trots terug op dit renovatieproject.

In 2017 gingen we meteen ingrijpend te werk om de gebouwstructuur te herstellen en te verbeteren. Daarnaast waren er in de kelder pittige ruwbouwwerken nodig. De vloer van de grote piste werd volledig uitgebroken om ruimte te maken voor een extra ondergrondse verdieping – de nieuwe concertzaal. Bovendien stond veiligheid voorop, met het toepassen van onderschoeiingen om de grond stabiel en veilig te houden.

In de tweede fase, die begon in 2019, vernieuwden we de bestaande structuur van beneden naar boven toe. Niet te vergeten: de Circuswijk kenmerkt zich door sterke verwering van gebieden en een hoge densiteit van de bouwing. De logistieke uitdagingen van bouwen in het hart van Gent maakten het werk extra uitdagend, maar dat hield ons niet tegen.

Het Wintercircus is nu ook een pionier op het gebied van duurzaamheid. Zowel het Wintercircus als de stadsbibliotheek De Krook beschikken over een eigen BEO-veld, met warmte-uitwisseling tussen de twee gebouwen.

Een bijzonder element is de ter plaatse gestort rode zichtbeton voor trappen, randbalken en passerelles. In dat laatste zitten er maar liefst 328 ronde glasdallen verwerkt.

 

Bekijk hier de aftermovie van de opening.