Omgevingsvergunning Ter Lembeek

De provincie West-Vlaanderen verleende op de omgevingsvergunning voor Ter Lembeek. Een nieuw woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum op de site Hernieuwenburg in Wielsbeke.  

Hopelijk kunnen we binnenkort van start gaan met de bouw van dit complex dat zal voldoen aan de behoeften van de inwoners voor generaties. 

 

Persartikel

Provincie verleent omgevingsvergunning voor nieuw woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum Ter Lembeek

Graag delen we u mee dat de deputatie van de provincie West-Vlaanderen op 11 april 2024 de omgevingsvergunning verleende aan het gemeentebestuur Wielsbeke en zorgverstrekker Motena om het nieuw woonzorgcentrum én lokaal dienstencentrum Ter Lembeek te bouwen op de site Hernieuwenburg.

We zijn dan ook blij dat het provinciebestuur hiermee goedkeuring geeft aan een zorgsite die ervoor zal zorgen dat straks iedere Wielsbekenaar de kans krijgt om op een mooie, rustige, groene locatie van een welverdiende oude dag te genieten, in een prachtig woonzorgcentrum, omringd door de beste eigentijdse zorgen.

Hiermee wordt ook gehoor gegeven aan de wens van alle lokale beleidsmakers, die op de gemeenteraad van 16 november 2023 unaniem het nieuwe bouwproject en zorgconcept voor Ter Lembeek goedkeurden.

We hopen hiermee de laatste hindernis te hebben genomen naar het toekomstproject waar iedere Wielsbekenaar recht op heeft: oud worden op een unieke locatie in een prachtige gemeente.

Indien er geen bezwaar meer wordt geuit tegen deze omgevingsvergunning, voorzien we de opstart van de bouwwerken najaar 2024.

Jan Stevens
Burgemeester Wielsbeke & voorzitter WV Ter Lembeek
Steven Verdoolaege
Algemeen Directeur Motena