OLVO Mariakerke - Mariasteen breidt uit!

In een van de vier afdelingen van Bewonderwijs OLVO Mariakerke starten deze maand nieuwbouwwerken! Mariasteen wordt zo uitgebreid van een school voor kleuters, 1e en 2e leerjaar naar een aanbod tot en met het zesde leerjaar. De kinderen uit Mariasteen stromen dus na de uitbreiding niet meer door naar de Lijsterbeslaan, maar blijven er!

"In het nieuwe voorgebouw, dat wordt gebouwd vóór het bestaande, zullen 4 klassen, een secretariaat, bureaus voor de directeur en de zorgcoördinator, een leraarskamer en een zorglokaal gerealiseerd worden.

Het past in ons masterplan voor Mariakerke: dankzij de nieuwe verkavelingen in de wijk, trekken we veel kinderen aan. Om hen allemaal een plaats te geven, hebben we de voorbije jaren al ruimtes bijgehuurd, een nieuwe turnzaal gerealiseerd en zijn we erg creatief geweest in onze bestaande gebouwen.

Met de realisatie van de turnzaal (die een deel van de kerk Sint-Franciscus inneemt) hebben we al één klas kunnen creëren waar de oude turnzaal in het schoolgebouw was. We turnen ondertussen in de nodige en mooie ruimte en ook om te eten hebben we nu de nodige plaats.

Het nieuwe voorgebouw is de volgende stap in het uitbreiden van Mariasteen, en dus nog niet de laatste: We pakken daarna nog het sanitair blok aan, renoveren het bestaande gebouw en zullen de omgeving van het gebouw als laatste fase ook deels herinrichten.

Op die manier gaan de eerste kinderen naar het derde leerjaar in schooljaar 2025-2026. De bouwwerken zullen namelijk een groot jaar in beslag nemen en zo hebben we nog de tijd voor de inrichting vooraleer de kinderen er les zullen volgen.

We zijn De Dekenij erg dankbaar voor de mogelijkheid die ze biedt om dit project te kunnen realiseren. Dankzij de verkaveling van de nabijgelegen weide, hebben we namelijk de financiële zuurstof om dit project te realiseren. De school betaalt via subsidies van Agion en eigen middelen een groot deel van de bouwkost ook verspreid terug aan de Dekenij.

We zijn erg trots dat we dit project kunnen realiseren en dat we op die manier het onderwijs op Mariakerke kwaliteitsvol kunnen houden! We willen daarom Deken Antoon Wullepit, Deken Bart Lagrange, architectenbureau A1AR, de aannemer Furnibo, het bestuur van Bewonderwijs, de leerkrachten, ouders en leerlingen bedanken voor de realisatie." - Ann Vanhove en Ruben Depuydt, directeurs