Suikerpark

Vorige week tekenden we de overeenkomst voor de eerste fase van Suikerpark. Op deze groene site van 49 ha zullen er de komende jaren zo’n 500 wooneenheden gerealiseerd worden. Een mooie mix van woningen en appartementen en dit met een diverse stijl, grootte en budget. Zo is het de bedoeling dat jong en oud zich zullen aarden op deze nieuwe stadsontwikkeling. Naast de vele woonentiteiten zal er ook plaats zijn voor een muziekacademie, tal van handelszaken en atelierwoningen. Dit alles zal er voor zorgen dat het Suikerpark een bruisend stadsdeel zal worden, waar het aangenaam is om te vertoeven.

Op heden kregen wij de bestelling toevertrouwd voor het realiseren van de eerste fase van het Suikerpark, waar we gestart zijn met de Brikkerijen. Deze omvatten 28 praktisch ingerichte rijwoningen die bestaan uit 2 of 3 bouwlagen en zij beschikken over een knusse tuin en overdekte parkeerplaats. Aansluitend aan deze woningen bouwen we in dezelfde stijl Brikkerij 3, een appartementsgebouw die 9 appartementen omvat.

De Suikertorens worden het paradepaardje van de ganse site. Ze zijn gelegen aan de rand van het Suikerpark en creëren als het ware een poort naar het nieuw stadsdeel. Onderaan deze Suikertoren komt de muziekacademie die zal zorgen voor het bruisende leven in en om de torens. De Suikertoren die het hoogste gebouw van Veurne zal zijn bestaat uit een zuider- en noordertoren met in totaal 71 appartementen. Hier werd er aan elk type bewoner gedacht. De Startflats voor het jonge dynamische koppel, de Parkflat met zicht op het groene park en de luxe Skyflats die zich bevinden op de 7 de en 8ste verdieping. Onder de grond bevind zich een parking voor een 90 tal wagens.

Gallerij 1 en Gallerij 2 zullen samen met de Suikertoren het Suikerplein omarmen. De handelszaken in Gallerij 1 en 2 met daarboven de respectievelijke 13 en 14 appartementen zullen ervoor zorgen dat er steeds een aangename beleving zal zijn op het plein.

De 60 voorziene parkeerplaatsen die zich bevinden in 3-KAP zullen ervoor zorgen dat de auto zo weinig mogelijk in het straatbeeld te zien zal zijn. Op de 2 de verdieping van dit gebouw 3-KAP komen er 6 ruime lofts met tal van mogelijkheden.

Langs de Zuidburgweg bleef na het saneren van de Suikerfabriek nog één gebouw staan, de Incubator. Na een grondige renovatie en het voorzien van een extra verdieping zal er hier plaats zijn voor jonge ondernemers en bedrijven om zich te ontplooien.

Furnibo zal naast het bouwen van deze eerste fase ook het uitvoeringsdossier moduleren in BIM. Onze klantenbegeleiding zal de eindklanten begeleiden en ondersteunen bij het personaliseren van hun nieuwe woonst.