Le Globe

De afgelopen twee bouwseizoenen onderging de gevel van residentie Le Globe in Knokke-Heist een totale metamorfose.
Het bestaande grauwe gebouw werd voorzien van een nieuwe frisse, witte, transparante gevel. Het “nieuwe” gebouw springt niet alleen in het oog op de zeedijk van het Zoute, maar vormt tevens een voorbeeld voor toekomstige gevelrenovaties aan de Belgische kustlijn.
Deze ingrijpende renovatie is duurzaam op vele vlakken! Door de witte architectonische betonnen gevelelementen is het gebouw beschermd voor de komende 50 jaar. Achter de nieuwe schil werd de nodige isolatie voorzien, zodat ook het thermisch comfort van de bewoners sterk toeneemt en de energievraag daalt. 
De balustrade, bestaande uit grote delen ingeklemd glas, zorgt ervoor dat het ruimtegevoel en het zicht op zee vanuit de appartementen gemaximaliseerd wordt.
Door ook het buitenschrijnwerk te vervangen, rekening houdende met de huidige normen, is het gebouw helemaal klaar voor de toekomst.
Deze gevelrenovatie was vorige zomer reeds de eyecachter op de dijk van Knokke en won niet voor niets de Oudstanding Precast Award 2018 van Febe vanwege zijn duurzaamheid.