De Looierij

Het gaat om de ontwikkeling van meerdere meergezinswoningen, commerciële en atelier-ruimtes in het hartje Poperinge. Dit project voeren we uit in samenwerking met architecten Arquitectura XVA, CVR en B&V Projects uit Poperinge.

Aan de voor- en achterzijde van de site worden twee grote bouwvolumes voorzien waarvan de plint aan de winkelstraatzijde voorbehouden wordt voor een commerciële invulling. Tussen deze twee grote volumes worden 3 industrieel aanvoelende woningen gebouwd die refereren naar de vroegere sheddaken van de oude drukkerij. In tegenstelling tot de straatzijde wordt van deze gebouwen de plint voorbehouden voor vrije beroepen. Zodus dient de indeling van de binnenruimte zo vrij en flexibel mogelijk te zijn.

Door middel van verschillende oriëntatie van de daken wordt er gespeeld met het bouwvolume om een minder volumineus geheel te bekomen. Dit effect wordt versterkt door nuances aan te brengen in het metselwerk. Zoals een spel van kleur, vorm en steenverband alsook blinde ramen.

De verschillende appartementen beschikken over een doorlopende leefruimte van straat tot binnentuin waaraan we slaap- en andere ruimtes koppelen. Om daarmee een maximale lichtinval te bekomen tot in de kern. Vervolgens wordt deze licht-visie doorgetrokken naar alle verschillende volumes.