Furnibo focust bij 25ste verjaardag op digitalisering

Het Veurnse bouwbedrijf Furnibo viert morgen zijn 25ste verjaardag met een feest voor 800 gasten. CEO Steven Maeyaert (41) kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. «Bouwmaterialen komen binnen tien jaar uit de 3D-printer. Plannen naar de werf worden dan vertaald via een virtual reality bril», denkt hij. Om zich te wapenen tegen die evolutie is de onderneming gestart met het digitaal bouwen van werven.

CEO Steven Maeyaert werkt al 21 jaar bij bouwbedrijf Furnibo. «De laatste vier jaar heb ik als bedrijfsleider vooral gefocust op samenwerking en digitalisering», zegt hij.

«Nog voor we een offerte binnen krijgen, vormen we een bouwteam met aannemer, bouwheer, architect en studiebureau. Zo besparen we tijd en geld, dat heeft voor alle partijen alleen maar voordelen. Een andere efficiënte evolutie is de digitalisering. Die biedt voor de bouwsector enorme mogelijkheden. Zo bouwen we nu al in een digitaal model. Dat gaat veel verder dan een 3D-plan. We nemen alle elementen daarin mee, denk maar aan het gewicht van muren, de isolatiewaarde of de akoestiek. Bouwmaterialen uit de 3D-printer laten vloeien of werken met een virtual reality bril op de werf zijn heus geen verre toekomstplannen meer. Daarom bereiden we ons daar nu al op voor.»

Werken met een virtual reality bril op de werf is heus geen ver toekomstplan meer
STEVEN MAEYAERT, CEO FURNIBO

Lees artikel uit HLN - Gudrun Steen